HOMEΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑMARKETING ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ PitaPotSTREET FOOD FRANCHISEΠΑΤΕΝΤΕΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑENGLISH
PitaPot
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ
ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ



Από τα βιομηχανικά σχέδια που έχει αναπτύξει η εταιρεία το ένα έχει μετασχηματισθεί σε παραγόμενο προϊόν με το εμπορικό σήμα PitaPot. Τα υπόλοιπα μπορούν να παράγονται αποκλειστικά για κάποιο τρίτο ή  να παραχωρηθούν τα δικαιώματα των πατεντών / βιομηχανικών σχεδίων σε τρίτους και να μεταβιβασθεί η  τεχνογνωσία παραγωγής τους.     

                             





H PitaPot απευθύνεται στα ψητοπωλεία ως μια νέα πρόταση έναντι της κλασσικής “πίτας για σουβλάκι". Είναι έτοιμη προψημένη «θήκη» ζύμης πίτσας, αφράτη εσωτερικά και ταυτόχρονα τραγανή εξωτερικά, σε αντίθεση με την κλασσική πίτα που είναι παντοτε μαλακή. Επιτρέπει στο ψητοπωλεία και στα χαμπουργκεράδικα να παρουσιάζουν, λόγω του σχήματος της, νέες και πιο πλούσιες προτάσεις με βάση το γύρο (αλλά και με βάση το pulled pork ή beef) με περισσότερα λαχανικά, τηγανητές πατάτες και σάλτσες.

Η PitaPot λόγω του σχήματος επιτρέπει επίσης στο ψήστη το γρήγορο ψήσιμο και το γρήγορο-εύκολο γέμισμα της, χωρίς τύλιγμα. Συνήθως διανέμεται κατεψυγμένη με διάρκεια ζωής έξι μηνών στην κατάψυξη και 2-3 ημερών στη συντήρηση. Αν χρειασθεί, τοποθετείται στη σχάρα κατευθείαν από την κατάψυξη. Αποψύχεται σε περίπου 20 λεπτά. Ψήνεται για 1 με 2 λεπτά ανάλογα με τη δύναμη της φωτιάς. 

   


Η PitaPot  προτείνεται επίσης και έναντι της κυπριακής πίτας ή του κλασσικού ψωμιού για σάντουϊτςH κυπριακή πίτα παρουσιάζει προβλήματα όταν γεμίζεται με διάφορα υλικά. Ανοίγει δύσκολα με μαχαίρι στη μέση και επίσης σπάει εύκολα κατά τη διαδικασία του γεμίσματος. Επιπρόσθετα, τα τοιχώματα της δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά για να «κρατούν» το βάρος των ψημένων κρεάτων μαζί με τα λαχανικά, τις πατάτες και τις σάλτσες.

Αυτά τα μειονεκτήματα εξαλείφονται στο νέο προϊόν που είναι μια ζύμη σε σχήμα «βάρκας» η οποία είναι ανοιχτή μόνο στην επάνω πλευρά και της οποίας τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν προψηθεί.

Είναι μια έτοιμη «θήκη» ζύμης η οποία τοποθετείται στη σχάρα για το τελικό ψήσιμο και μετά γεμίζεται εύκολα με διάφορα υλικά πριν προσφερθεί στον τελικό καταναλωτή. Το ομοιόμορφο πάχος της
 ζύμης σε όλη την επιφάνεια καθώς και τα ψημένα εσωτερικά τοιχώματα ενισχύουν την ανθεκτικότητα και τη συνοχή του προϊόντος και για αυτό το λόγο μπορεί να «κρατήσει» υλικά σημαντικού βάρους (όπως ψημένα κρέατα) αλλά και σάλτσες. Θεωρείται επίσης ιδανική λύση για σάντουϊτς με pulled pork ή beef. 


PitaPot & ζεστά σάντουιτς

Τα υλικά βάσης ή βιτρίνας για ένα ζεστό σάντουιτς, δηλαδή:
α) το κρέας (μπιφτέκι, κοτόπουλο ψητό, ζαμπόν, λουκάνικο, ψημένα κρέατα, ψημένο μπέικον κλπ)
β) το τυρί (gouda, φέτα κλπ)
γ) και ίσως η τομάτα (στραγγισμένη σε χαρτί κουζίνας)
θα πρέπει να ψήνονται μαζί με την PitaPot στην τοστιέρα. Τα υγρά και τα λίπη από το ψήσιμο εμποτίζουν τα εσωτερικά τοιχώματα της πίτας και δημιουργούν μια πολύ καλή υφή σε συνδυασμό με την καλοψημένη εξωτερική επιφάνεια. 

Μετά το ψήσιμο προσθέτετε μαρούλι, πατάτες τηγανητές, σαλάτα κλπ με τις σχετικές σάλτσες. 

Σερβίρετε την PitaPot όρθια και θα έχετε το παρακάτω αποτέλεσμα: Ένα αφράτο, φουσκωτό, ογκώδες, χορταστικό και ξεχωριστό ζεστό σάντουιτς χωρίς πολλά και ακριβά υλικά.
'Ενα νέο είδος ζεστού σάντουιτς!

 



PitaPot & σαλάτες "στο χέρι" 

Σερβίρετε διάφορες σαλάτες (χωριάτικη, κοτοσαλάτα, τονοσαλάτα κλπ) σε PitaPot και δημιουργήστε ένα νέο & μοναδικό concept για σαλάτες στο χέρι. 

HOMEΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑMARKETING ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ PitaPotSTREET FOOD FRANCHISEΠΑΤΕΝΤΕΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑENGLISH